23 грудня 2021

«Дарниця» була представлена на міжнародній фармацевтичній виставці у Мілані

23 грудня 2021

Фармацевтична компанія «Дарниця» взяла участь у спеціалізованій міжнародній виставці CPhI Worldwide 2021 (Convention of Pharmaceutical Ingredients) у Мілані, яка об’єднує лідерів фармацевтичного ринку з усього світу. Щороку захід проходить у різних країнах, але його суть залишається незмінною: це виставка фармацевтичних інгредієнтів і проміжних продуктів, під час якої виробники презентують себе, налагоджують нові ділові зв’язки та зміцнюють ті, що вже існують.

Мілан обрали як місто CPhI Worldwide 2021 через те, що він вважається італійською столицею наук про життя, а сама Італія – найбільший виробник та експортер активних фармацевтичних інгредієнтів (API) у Європі. До участі у заході запрошували тих фармацевтичних виробників, які повністю відповідають міжнародним стандартам.

«Дарниця» з 2002 року сертифікується на відповідність вимогам Належної виробничої практики (Good Manufacturing Practice – GMP). Це обов’язковий стандарт сертифікації фармацевтичних виробництв у Європі, який визнають по всьому світу. Наявність GMP-сертифікату сьогодні дозволяє «Дарниці» експортувати лікарські засоби до 15 країн ЄС, СНД, Близького Сходу та Східної Азії й працювати над виходом на нові ринки, зокрема в Австралії та Ізраїлі. Наразі темпи щорічного росту експорту складають близько 30%.

Сьогодні «Дарниця» входить до ТОП-1000 фармацевтичних компаній світу та володіє портфелем зі 177 брендів та 358 найменувань готових лікарських засобів. Компанія інвестувала у розробку нових продуктів 3,5 млн доларів. За останні чотири роки (з 2018) вона завершила 15 досліджень біоеквівалентності та фармакокінетики препаратів для лікування серцево-судинних та інших захворювань, у 12 з яких залучалися контрактні дослідницькі організації з ЄС. Дослідження довели терапевтичну еквівалентність та безпеку генеричних лікарських засобів.

«Ми плануємо розширювати географію експорту нашої продукції, тому участь у таких виставках для нас стратегічно важлива. В жовтні ми приймали наших партнерів по експорту в Києві, а на виставці CPhI Worldwide 2021 у Мілані працювали над новими партнерськими зв'язками», – зазначила Ірина Радченко, Директор департаменту експорту фармацевтичної компанії «Дарниці».

CPhI Worldwide 2021 проходила у листопаді у гібридному форматі: офлайн виставка та конференція поєднувалися з онлайн сесіями. Варто зазначити, що цього разу організатори події відмовилися від паперових каталогів, гідів, журналів та бейджів, запропонувавши учасникам замість них спеціальний мобільний додаток з усією необхідною інформацію. Для «Дарниці», яка активно запроваджує електронний документообіг, включаючи цифрові досьє лікарських засобів, це ще один доказ того, що компанія рухається у правильному напрямку.

Довідка

ПрАТ Фармацевтична компанія «Дарниця» заснована в 1930 році. З 1998 року «Дарниця» є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному виразі. Стратегічні напрямки розвитку портфеля – кардіологія, неврологія, вирішення проблем болю. Протягом 2015-2020 років «Дарниця» випустила на ринок 50 фармацевтичних брендів.