20 квітня 2020

Дарниця готова забезпечити виробництво препаратів для інтенсивної терапії

20 квітня 2020

Фармацевтична компанія “Дарниця” повідомляє про наявність запасів лікарських засобів для застосування при інтенсивній терапії терміном від 2 до 4 місяців.

Йдеться про засоби, які можуть застосовуватися при лікуванні тяжких і критичних пацієнтів, інфікованих  вірусом SARS-CoV-2. Пацієнтам з COVID-19, що підключені до апаратів ШВЛ і перебувають у тяжкому стані у відділеннях інтенсивної терапії, може знадобитися  до 50 різних лікарських засобів.

Через зростання числа інфікованих в країнах ЄС Єврокомісія серйозно оцінює загрозу дефіциту медикаментів для лікування хворих з COVID-19.

Голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків:

“В Україні повинен бути стратегічний запас ліків. Йдеться про седативні засоби, анестетики, препарати для реанімації, міорелаксанти та антибіотики. Продуктовий портфель “Дарниці” включає значну частину лікарських засобів, які можуть застосовуватися при невідкладних станах у пацієнтів з COVID-19. Ми оцінюємо їх запаси від 2 до 4 місяців. Ми також формуємо запаси сировини, щоб забезпечити їх виробництво відповідно до потреб системи охорони здоров’я”.

Продуктовий портфель Дарниці включає значну частину лікарських засобів, які можуть застосовуватися при невідкладних станах у пацієнтів з COVID-19, і які входять до затвердженого в березні Кабінетом Міністрів переліку лікарських засобів, медичних виробів і обладнання, призначених для запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби Covid-19.

“Дарниця” виробляє також інші лікарські засоби, що не входять до затвердженого Кабінетом Міністрів переліку, але в яких може виникнути необхідність при невідкладних станах.

Єврокомісія серйозно оцінює загрозу дефіциту медикаментів для лікування хворих з COVID-19 через зростання числа інфікованих в країнах ЄС.

Голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків:

"Йдеться про седативні засоби, анестетики, препарати для реанімації, міорелаксанти та антибіотики. Продуктове портфоліо Дарниці включає 6 молекул, які застосовувються при невідкладних станах у пацієнтів з COVID-19 в рамках інтенсивної терапії. ми формуємо запаси сировини для забезпечення виробництва таких препаратів."

Продуктове портфоліо Дарниці включає 6 молекул, які застосовувються при невідкладних станах у пацієнтів з COVID-19 в рамках інтенсивної терапії. Лікарські засоби на основі цих молекул входять до “Переліку лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію  спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), які звільняються від сплати ввізного мита та операції з ввезення яких на митну територію України звільняються від оподаткування податком на додану вартість», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2020 р. № 224.

Дарниця виробляє також інші молекули, що не входять до затвердженого Кабінетом Міністрів Переліку, але в яких може виникнути необхідність при невідкладних станах.