10 грудня 2021

«Дарниця» потрапила в ТОП-10 найкращих компаній України

10 грудня 2021

Фармацевтична компанія «Дарниця» впевнено увійшла до рейтингу «ТОП-50 найкращих компаній України 2021» за версією журналу "Влада та гроші". Ба більше, компанія потрапила у ТОП-10 категорії «Вибір експертного журі».

Нагородження переможців відбулося 8 грудня в  IQ Business Centre. Серед них — ті бізнеси, які найбільше вплинули на розвиток економіки України у 2021 році.

«Сьогодні "Дарниця” — лідер за обсягом виробництва лікарських препаратів у натуральному виразі на ринку України. Компанія постійно інвестує в наукові дослідження та розробку (R&D), технічну модернізацію та цифрову трансформацію — сумарно понад 235 млн євро з 2008 р., — зазначають укладачі рейтингу. — "Дарниця" входить до ТОП-3 найдорожчих брендів України та топ-1000 фармацевтичних компаній світу».

Оцінюючи позиції «Дарниці» у межах рейтингу, його автори також взяли до уваги, що компанія отримала сертифікацію на лікарські засоби за міжнародним стандартом GMP ще у 2002 році й сьогодні продукує 670 млн пакувань фармацевтичних препаратів на рік.

За словами Андрія Обрізана, генерального директора фармацевтичної компанії «Дарниця», такі результати стали можливими завдяки активному запровадженню інновацій та діджиталізації.

«Дарниця - це досвід та довіра у 16 країнах світу та кожна сьома упаковка на аптечних полицях України. Ми дякуємо за прихильність кожному покупцеві і безумовно радіємо, що експертне журі відмітило нас в топ-10 кращих компаній року по версії журналу “Влада та гроші”. Високі стандарти ведення бізнесу та подальші інноваційні втілення – це один із наших стратегічних фокусів на 2022 рік», — відмітив Андрій Обрізан, генеральний директор фармацевтичної компанії «Дарниця».

Журнал «Влада та гроші» складає такий рейтинг вдруге. До процесу долучають експертне журі та інструменти онлайн-голосування. Шанс потрапити до списку є у тих компаній, які спрямовують свої сили на розвиток відповідно до кращих стандартів сучасного європейського бізнесу, готові гідно показати себе в економічному та соціальному напрямках, а також мають визначні досягнення у своєму сегменті.

Довідка

ПрАТ Фармацевтична компанія «Дарниця» заснована в 1930 році. З 1998 року «Дарниця» є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному виразі. Стратегічні напрямки розвитку портфеля – кардіологія, неврологія, вирішення проблем болю. Протягом 2015-2020 років «Дарниця» випустила на ринок 50 фармацевтичних брендів.