26 листопада 2021

Дарниця взяла участь у Всеукраїнському проєкті «Обери професію своєї мрії»

26 листопада 2021

В цьому році одним з найважливіших пріоритетів держави у сфері освіти визначено створення можливостей для української молоді, з метою реалізації себе в Україні. Ця проблема є вкрай актуальною наразі, адже відтік «мізків» з країни набуває катастрофічних розмірів.

Саме на вирішення цього стратегічного питання направлений Всеукраїнський проєкт профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії», який реалізовує Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України,  Асоціація інноваційної та цифрової освіти, компанія «ЕЙЧАР Ю» Освітній Хаб міста Києва (структурний підрозділ Київської міської державної адміністрації), за сприяння Радниці-Уповноваженої Президента України з питань безбар'єрності Тетяни Ломакіної.

В рамках проєкту відбувається низка інформаційно-просвітницьких заходів з профорієнтації, один з яких – екскурсії онлайн на провідні підприємства для того, щоб максимальна кількість українців з усіх регіонів країни, дізнались про найкращі українські компанії.

Фармацевтична компанія «Дарниця» також долучилася до проєкту. Кожна сьома упаковка ліків на аптечних полицях України – це продукція компанії «Дарниця». Компанія є абсолютним лідером на фармацевтичному ринку України за обсягом продажу лікарських засобів у натуральному виразі.* З 2002 року підприємство сертифіковане згідно з міжнародним стандартом GMP та має річну продуктивність 670 мільйонів упаковок з різним дозуванням. Портфель компанії складає 177 брендів, 358 найменувань готових лікарських засобів. Продукція експортується до 15 країн світу. Дарниця входить до топ-3 найдорожчих брендів України та топ-1000 фармацевтичних компаній світу.

У цій онлайн-екскурсії виробництвом великої фармацевтичної компанії молодь має можливість побачити на власні очі як виготовляються таблетки, запаюються ампули та дізнатися чому ніколи не можна скласти інструкцію так само як вона була складена на заводі.

Також глядачі знайомляться з актуальними професіями в цій сфері: мікробіолог, інженер з експлуатації обладнання та IT-спеціаліст.

Лабораторія мікробіологічного аналізу - найсуворіший підрозділ відділу якості на фармацевтичному виробництві. Показник «мікробіологічна чистота» знаходиться у переліку основних показників якості готових лікарських засобів. Мікробіологи перевіряють сировину, обладнання, приміщення, повітря, воду та персонал. Ця професія користується попитом і в інших галузях: на молочному виробництві, хлібокомбінаті, виробництві пива і т.д.

Інженер з експлуатації обладнання відповідальний за підтримку працездатності обладнання. Від цієї професії напряму залежить вчасний випуск продукції, щоб споживачі завжди мали доступ до лікарських засобів у аптеках коли цього потребують. Ця професія передбачає роботу з іноземними спеціалістами. В період закупки нового обладнання інженери їдуть у відрядження закордон, щоб перевірити якість обладнання, а також приймають на заводі іноземних колег. Якщо з дитинства подобається працювати з технікою, вам сюди.

Фармацевтична компанія «Дарниця» має унікальний для України повністю автоматизований 12-ярусний складський  комплекс, що використовує роботизовані механізми. Процес відбувається без втручання людини, тому потребує обслуговування IT спеціалістів. Також виробничі потужності мають складні системи перевірки якості води/повітря, що мають відповідати найсуворішим стандартам, що теж потребує підтримки ІТ служби. Тож окрім звичайного обслуговування ІТ процесів у компанії, перед ІТ спеціалістами в цій галузі стоять достатньо цікаві задачі.

У компанії також є інші цікаві професії такі як техніки, технологи, хіміки, фармацевти, медичні радники та всі ті професії, що зустрічаються у будь-якому іншому офісі: бухгалтери, юристи, маркетологи, фахівці із закупівель і т.д.

«Ми в компанії спільно працюємо, щоб допомагати медичним працівникам та пацієнтам, покращувати якість життя завдяки науці, інноваціям та доступності кожному. Ми використовуємо в роботі найсучасніше обладнання, користуємося сучасними ІТ-технологіями, здійснюємо інвестиції в професійний розвиток талантів наших співробітників, адже вони запорука нашого успіху. Дарниця завжди рада молодим кадрам та з радістю інвестує в розвиток майбутньої нації спеціалістів, співпрацюючи з Українським католицьким університетом та приймаючи участь в таких освітніх проєктах як «Обери професію своєї мрії», - коментує Олена Соколова, директорка з управління персоналом фармацевтичної компанії «Дарниця».

Довідка

ПрАТ Фармацевтична компанія "Дарниця" заснована в 1930 році. З 1998 року “Дарниця” є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному виразі. Стратегічні напрямки розвитку портфеля - кардіологія, неврологія, розв’язання проблем болю. Протягом 2015-2020 років "Дарниця" випустила на ринок 50 фармацевтичних брендів.

*Фармдовідник України 2021, Top Lead