22 листопада 2021

Фармацевтична компанія «Дарниця» прийняла участь в онлайн-конференції «Pharma Digital Day»

22 листопада 2021

Сучасні креативні тенденції на фармацевтичному ринку було проілюстровано на прикладі кейсів-переможців «Канських Левів 2021» у категорії «Фармацевтика».

• Кейс «Mozart 80» від компанії Pfizer демонструє тенденцію поєднання сучасних технологій та сторітелінгу.

Моцарт помер від ревматичної лихоманки в 35 років. Що було б, якби геніальний композитор дожив до 80 років? Що якби тоді була вакцина від пандемії? Pfizer, перший у світі виробник вакцини від COVID-19, хотів показати, що надія є. За допомогою штучного інтелекту було згенеровано три симфонії Моцарта, які б він ймовірно написав, якби дожив до 80 років. Вони були виконані у Шанхайській філармонії та транслювалися онлайн.

Фармацевтична компанія «Дарниця» теж готова говорити з надією про майбутнє і створила портал postcovid.darnitsa.ua*, щоб відкрити доступ до актуальної інформації стосовно пост-COVID-19 синдрому від провідних міжнародних джерел для широкої аудиторії. Унікальність ресурсу полягає в тому, що компанія збирає, аналізує та систематизує міжнародну практику та робить її доступною для широкої аудиторії. Кожне слово та кожна порада підкріплені доказовою медициною, а інформація про симптоми регулярно оновлюється.

• На прикладі кейсу «Vagina Appreciation Day» від бренду оральних контрацептивів Annovera розібрали інфлюенсер-маркетинг в фармацевтиці.

Кампанія проводилася до Дня Вдячності вагіні (23 квітня) за участю стендап-спікерки Whitney Cummings з метою спонукання до діалогу про жіночу репродуктивну систему. Популяризація використання оральних контрацептивів Annovera відбувалася за допомогою постів від селебріті на її сторінках у соціальних мережах.

Фармацевтична компанія «Дарниця» створила гендерний онлайн-проєкт про жіночі болі різного характеру. Разом із ресурсом TheDevochki та блогерами компанія піднімає питання болю у жінок. У кожній категорії болю беруть участь блогери, які насправді страждають від цієї проблеми та пишуть про це на своїх сторінках у соціальних мережах. У жовтні та листопаді говорили про мігрені з Сабою Мусіною, Катею Бльосткою, Ладою Холі, Катериною Гольцберг.

• Тенденцію персоналізації контенту під ЦА розглядали на прикладі кейсу «Where babies came from» від піонера в лікуванні безпліддя австрійської компанії Genea.

Genea створили провокаційний фільм, що розповсюджується серед пацієнтів ЕКЗ, з метою спонукання до відвертої розмови про штучне запліднення. Для розповсюдження використані месенджери та соціальні мережі.

Дарниця створила рекламну кампанію для просування препарату «Мірамістин»**, який призначений для профілактики захворювань, що передаються статевим шляхом, говорячи з молодою ЦА на їх мові та використовуючи близькі їм платформи телеграм та ТікТок.

Отже, креативу є місце навіть на фармацевтичному ринку і українські гравці, такі як фармацевтична компанія «Дарниця», вже вдало впроваджують зарубіжний досвід у своїй практиці.

Онлайн-конференція Pharma Digital Day відбулася 18 жовтня 2021 року. Конференція вже втретє проходила на платформі  WebPromoExperts та зібрала представників найбільших фармвиробників на ринку. В рамках конференції були розглянуті такі важливі теми: як інтегрувати digital-просування в загальну маркетингову стратегію, як донести важливу інформацію до аудиторії та не порушити закон, які ефективні digital-інструменти використовувати під час та після пандемії, які відмінності в просуванні RX в порівнянні з OTC препаратами.

Довідка.

ПрАТ Фармацевтична компанія «Дарниця» заснована в 1930 році та в цьому році святкує своє 91-річчя. З 1998 року «Дарниця» є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному виразі. Стратегічні напрямки розвитку портфеля - кардіологія, неврологія, вирішення проблем болю. Протягом 2015-2020 років «Дарниця» випустила на ринок 50 фармацевтичних брендів.

*Інформація на цьому сайті носить суто інформаційний характер та не може бути використана для самодіагностики чи самолікування

**РП №UA/1804/02/01

***Вся інформація, що наведена вище, призначена виключно для розміщення в спеціалізованих виданнях призначених для медичних установ та лікарів, а також для поширення на спеціалізованих семінарах, конференціях з медичної тематики