19 червня 2023

Дарниця долучилася до міжнародного проєкту з відновлення України

19 червня 2023

“Дарниця” підписала угоду Ukraine Business Compact, вступивши у коло компаній, які взяли на себе зобов'язання підтримати всебічну реконструкцію України, зокрема через розвиток сектору охорони здоров’я.

Що таке Business Compact?

Це угода з відновлення України, яку підписують небайдужі компанії по всьому світу. Її буде офіційно представлено на цьогорічній конференції з відновлення України (“Ukraine Recovery Conference”) 21-22 червня в Лондоні.

Business Compact – частина проєкту Ukraine Recovery Conference, який ставить собі за мету допомогти забезпечити довгострокове економічне майбутнє України в площині європейських стандартів та вимог за допомогою приватного сектору.

Ukraine Recovery Conference розробляє план відновлення України, який містить 23 тематичних розділи, від інвестиційної та антикорупційної політики до відновлення освіти та інфраструктури. І, звісно ж, план розвитку сфери охорони здоров’я за дев’ятьма пріоритетними напрямками, серед яких є відновлення фармацевтичного сектору, поліпшення доступності та належного використання ліків.

На думку розробників плану, Україна має конкурентні переваги та потенціал зростання, які роблять її привабливим ринком для торгівлі та інвестицій для вітчизняного та міжнародного бізнесу. Метою цього договору є посилення підтримки України діловими колами, інвестиції в Україну та підтримка загальноукраїнського економічного зростання.

Чому “Дарниця” долучилася до угоди?

Фармацевтична компанія “Дарниця” розділяє основні принципи угоди Business Compact, адже опікується розвитком української фармацевтичної галузі, виходячи з потреб співгромадян.

“Участь у Business Compact – наша заява про те, що ми готові всіма засобами підтримувати рідну країну не лише під час війни, а і в її відродженні після перемоги, в її прагненні до модернізації, побудови стійкої та гнучкої економіки. Допомога тим, хто її потребує, завжди була частиною нашої корпоративної культури, і у час, коли ця підтримка необхідна всій Україні, ми не можемо залишитися осторонь”, – прокоментував Андрій Обрізан, генеральний директор фармацевтичної компанії “Дарниця”.

Довідка

ПрАТ Фармацевтична компанія “Дарниця” заснована в 1930 році. З 1998 року “Дарниця” є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному виразі. Стратегічні напрямки розвитку портфеля – кардіологія, неврологія, розв’язання проблем болю.