16 червня 2023

Дарниця передала майже 6 тисяч упаковок ліків «Землячкам»

16 червня 2023

Фармацевтична компанія «Дарниця» передала майже 6 тисяч упаковок ліків на суму понад 280 тисяч гривень громадській організації «Землячки», яка опікується жінками на війні.

Зараз на військовій службі перебувають понад 60 тис. жінок. Близько 8 тис. із них захищають Україну на передовій.  84% українців та українок вважають внесок жінок-військових важливим для України. Це підтвердило дослідження думки цивільних про стан жінок у Силах оборони України, яке провела Дарниця спільно з Gradus Research*.

Жінки-військові стикаються з високим рівнем фізичного та емоційного навантаження, захворюваннями та травмами. Громадська організація «Землячки», з якою фармацевтична компанія «Дарниця» розпочала співпрацю ще минулоріч, підтримує посестр у цих та інших напрямках.

«Дарниця» вже не перший місяць співпрацює із «Землячками». Адже «Землячки» – про наших матусь, дружин, сестер, доньок, подруг, які стоять на сторожі країни. Їхні життя і здоров’я – найвищі цінності, про які слід постійно дбати. А цей соціальний проєкт може підтримати кожен, хто хоче допомогти у забезпеченні захисниць», – відзначив Василь Губарець, директор з корпоративних комунікацій фармацевтичної компанії «Дарниця»

Дослідження також показало, що, на думку цивільних, жінки на військовій службі, окрім стресу та недостатнього сну, мають й інші виклики. 75% до таких проблем віднесли недостатній рівень гігієни, 74% назвали збільшені фізичні навантаження, 71% - поранення та травми, і більше половини опитаних (55%) – проблеми, пов’язані з гінекологічними захворюваннями.

«Ми хочемо, щоб внесок жінок-військових не залишався поза увагою українців. А проблеми, з якими щоденно зіштовхуються жінки на фронті, стали поштовхом для підвищення рівня обізнаності та  культури щодо жінок-військових. Те, що для нас, цивільних, просте та доступне, наприклад, ліки від деяких «жіночих» захворювань, на лінії фронту вже може стати складнощами», – підкреслює Ксенія Драганюк, співзасновниця ГО «Землячки».

Літо – це новий виклик для жінок на війні, тому громадська організація «Землячки» розпочала збір на літню тактичну форму для наших захисниць. Долучитись до збору, подякувати захисницям і підтримати їх можна на сторінці проєкту.

*Дослідження компанії Gradus Research на замовлення фармацевтичної компанії «Дарниця», 1200 інтерв’ю, жінки та чоловіки віком 18-60 років, що проживають у містах з населенням 50К+, крім тимчасово окупованих територій та територій, на яких ведуться бойові дії, 17 – 18 травня 2023.