27 червня 2022

«Дарниця» провела вебінар для лікарів з міжнародною участю щодо проблеми гемотранфузії в умовах бойових дій

27 червня 2022

Фармацевтична компанія «Дарниця» продовжує організовувати освітні заходи для лікарів щодо надання медичної допомоги у умовах бойових дій. Цього разу вебінар був присвячений надважливій темі - переливанню цільної крові на догоспітальному етапі при масивних крововтратах. Ще донедавна за такий підхід боролись кращі анестезіологи України, і ось зараз наказом МОЗ №418 була затверджена така можливість. Тому для впровадження в широку практику такого підходу важливо поширювати кращий світовий досвід.

Саме таким досвідом 22 червня з українськими лікарями поділився професор Ром Стівенс, який 36 років служив офіцером медичної служби військово-морських сил США та має більш ніж 30-річний досвід у гарячих точках Іраку, Афганістану, Східної Африки. Доктор Стівенс приділяє особливу увагу регіонарній анестезії, лікуванню травм, переливанню крові та евакуації поранених.

«Ми сподіваємося, що наш досвід допоможе українським лікарям якомога швидше набути необхідні навики, щоб було якомога менше смертей, яких можна було б уникнути. Чимало медичних інновацій походять із досвіду війни, який згодом потім застосовується в цивільній медичній практиці. Навіть у США багато шпиталів досі не адаптували основні принципи переливання крові, про які ми з вами поговоримо сьогодні. Тож ви будете попереду всієї планети», - відзначив Ром Стівенс під час ефіру.

Він також підкреслив, що для нього велика честь бути у Львові в цей критичний час, коли український народ веде екзистенційну боротьбу за виживання і захищає демократію в Європі.

Прямий ефір відвідали понад 1500 лікарів, що вкотре підкреслює важливість цієї теми та потребу в обміні міжнародним досвідом для лікарів в Україні.

Спеціалісти з охорони здоров’я  можуть переглянути захід у записі за посиланням.

Довідка

ПрАТ Фармацевтична компанія «Дарниця» заснована в 1930 році. З 1998 року «Дарниця» є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному виразі. Стратегічні напрямки розвитку портфеля – кардіологія, неврологія, розв’язання проблем болю. Під час війни «Дарниця» безкоштовно передала понад 1,3 млн упаковок ліків на суму більше ніж 108,5 млн грн до МОЗ, ЗСУ, лікарень та благодійних організацій.

Захід «Стратегія контролю і корекція порушень гемостазу в умовах бойових дій», 22 червня 2022 рік, тільки для працівників медичної сфери

Ром Стівенс, доктор медичних наук, FCCM,  професор анестезіології та медицини, Університет медицини та наук Розалінди Франклін, Північний Чикаго, Іллінойс, США; має понад 30 років досвіду у військовій медицині та служби в гарячих точках Іраку, Афганістану, Східної Африки

Дубров Сергій Олександрович, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри анестезіології Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, експерт МОЗ України за напрямом «Анестезіологія. Дитяча анестезіологія», Президент Асоціації анестезіологів України