09 листопада 2021

Дарниця виступила партнером в організації вебінару для лікарів з експертом світового рівня

09 листопада 2021

Фармацевтична компанія «Дарниця»  виступила партнером в організації вебінару для лікарів  із залученням керівника центру головного болю в Нідерландах  Паскаля Прута на тему лікування атак мігрені. Захід викликав значну зацікавленість серед неврологічної спільноти.

28 жовтня 2021 року відбувся вебінар на тему «Лікування атак мігрені – як забезпечити пацієнтам кращий рівень допомоги» за участю таких спікерів як:

• Паскаль Прут, засновник та керівник Зеландського Центру головного болю (Нідерланди), науковий консультант університетської лікарні м. Гент (Бельгія), головний невролог в клініці "Zorgsaam Zeeuws Vlaanderen" (Бельгія);
  • Білошицький Вадим Васильович, доктор медичних наук, заступник директора з наукової роботи Інституту нейрохірургії ім. акад. А. П. Ромоданова НАМН України, керівник групи лікування хронічного болю.**

Захід викликав значну зацікавленість серед неврологічної спільноти. Вебінар призначався виключно для спеціалістів охорони здоров’я: лікарів-неврологів, , сімейних лікарів та інших спеціалістів.  Захід зібрав в прямому ефірі більше 360 лікарів.  А організатори отримали більш ніж 200 відгуків з позитивними коментарями стосовно актуальної тематики та продуктивної дискусії. Для тих спеціалістів, що не встигли зареєструватися чи не змогли бути присутніми є можливість переглянути вебінар у записі.

Основні теми, які розглянули на вебінарі:

• Тягар мігрені в сучасному світі – відкриті питання та незадоволені потреби
  • Лікування мігрені – огляд актуальних підходів та опцій
  • Пацієнтоорієнтований підхід в терапії атак мігрені
  • Успішні стратегії у веденні пацієнта з мігренню – клінічний розбір

Організаторами виступили благодійний фонд Розвитку Інновацій Медицини «РІМОН» та ТОВ «Проджектс Інн» за підтримки фармацевтичної компанії «Дарниця».

«За даними ВООЗ, поширеність головного болю серед дорослих становить близько 50%. І понад 30% з тих, хто має головний біль говорять про мігрень. Фармацевтична компанія «Дарниця» ставить за мету привносити світовий досвід боротьби з мігренню в Україну та сприяти підвищенню кваліфікації лікарів у цьому напрямку», - зауважила Лідія Гончар-Чердаклі, к.м.н., заступник медичного директора фармацевтичної компанії «Дарниця».

Довідка

ПрАТ Фармацевтична компанія «Дарниця» заснована в 1930 році. З 1998 року «Дарниця» є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному виразі. Стратегічні напрямки розвитку портфеля - кардіологія, неврологія, розв’язання проблем болю. Протягом 2015-2020 років «Дарниця» випустила на ринок 50 фармацевтичних брендів.

*Наведена вище інформація призначена виключно для розповсюдження у спеціалізованих виданнях призначених для медичних установ та лікарів, а також на конференціях та семінарах з медичної тематики.

** Паскаль Прут, засновник та керівник Зеландського Центру головного болю (Нідерланди) з  2011 року, Науковий консультант Університетської лікарні м. Гент з 2009 року, головний невролог в клініці "Zorgsaam Zeeuws Vlaanderen", м. Гент, Бельгія. Також практикує в приватній клініці в Мерелбеке (Бельгія) з 2015 року.

Член Голландської неврологічної асоціації, Американської академії нейрофізіології та електродіагностичної медицини, Голландської асоціації головного болю

Паскаль Прут є автором численних наукових праць.

Білошицький Вадим Васильович, доктор медичних наук, заступник директора з наукової роботи Інституту нейрохірургії ім. акад. А. П. Ромоданова НАМН України; керівник групи лікування хронічного болю. Автор і співавтор понад 100 наукових робіт, включаючи монографії. Член Української асоціації нейрохірургів, Європейської та Світової асоціацій нейрохірургів, Міжнародної асоціації вивчення болю (International Association for the Study of Pain – IASP), Української асоціації по вивченню болю та Українського товариства лікування болю. Асоційований член Всесвітнього Інституту Болю (World Institute of Pain).